Drukkerij W.C. den Ouden is sinds 2008 FSC gecertificeerd. Dit houdt in dat u bij ons FSC gecertificeerd papier en drukwerk kunt bestellen en eventueel op uw drukwerk het FSC logo kunt laten drukken zodat uw klanten ook weten dat u als organisatie bewust omgaat met het milieu.

 

Waarom
FSC®PAPIER

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Geen overbodige luxe: voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. Dat kan uit Zweden zijn of uit Finland. Maar volgens schattingen komt bijvoorbeeld 25% van het hout en houtproducten dat door Finland op de markt wordt gebracht uit Rusland, waarvan de herkomst niet altijd bekend is. Een deel van de pulp kan ook uit Brazilië komen of uit Indonesië. Als inkoper van papier wilt u zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het FSC-keurmerk geeft u en uw klant zekerheid over de herkomst van de grondstoffen. [bron: FSC ]

BIOINKT

Al sinds jaar en dag maken wij gebruik van zogenoemde plantaardige bio inkten. Basis van deze inktsoort zijn niet minerale oliën, maar oliën op plantaardige basis. De olie gebruikt in de bioinkt wordt gewonnen uit koolzaad. De verbouw en verwerking van dit gewas verbruikt uiteraard energie. Maar, in tegenstelling tot minerale oliën gewonnen uit aardolie, kan dit steeds opnieuw aangeplant worden.

Tegelijkertijd draagt de verbouw, onderhoud en verwerking van koolzaad weer bij aan de werkgelegenheid in een deel van de wereld waar veel werkeloosheid heerst.